Timmer
De Echte Bakker

Puur Desembrood

Desem is al zo oud als de mensheid brood bakt. De desem deed zijn intrede in Egypte in de zeventiende eeuw voor Christus. De ontdekking van het natuurlijke gistingsproces vond bij toeval plaats. Gisting is een natuurlijk proces, waarbij de in de lucht aanwezige gistschimmels gisting veroorzaken. Zo ontdekte de Egyptenaren dat een tarwebrij die lang staat verzuurt. De verzuurde brij werd gebakken en bleek na het bakken veel luchtiger en smaakvoller te zijn dan men tot nu toe gewend was. In tegenstelling tot brood dat gebakken is met gist, is brood gebakken met desem dan ook veel smaakvoller en luchtiger. Daardoor blijft desembrood ook langer mals.

Onze Puur [Desem] broden zijn niet te verwarren met zuurdesem omdat er geen zuur toegevoegd wordt.  Puur is een lekker stevig brood met een krokante korst met een rijke smaak, rijk aan calcium en ijzer. Doordat het van desem is gemaakt  zit er minder gist in en hierdoor wordt de volle smaak opgebouwd.  Puur is een  Autenthiek brood zonder lactose, E-nummer, en dierlijke vetten.

We hebben diverse soorten Puur,  waaronder:

  • puur-wit,
  • puur-volkoren
  • puur-meergranen
  • puur-zonnebloempit.   
  • puur -mais.

De voordelen van Puur brood voor u op rij:
•Fris en vol van smaak
•Blijft langer mals
•Bevat meer calcium en ijzer
•Bevat minder gist       
•Koemelk eiwit en dierlijke vetten vrij
•Vele smaak variaties mogelijk en is een prima brood voor de fijn proevers.

Timmer, De Echte Bakker

Dorpsstraat 33
9462 PK Gasselte
0599-564920
maandag 08:30 - 12:30
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 17:00
zondag Gesloten