Timmer
De Echte Bakker

Andere specialiteiten

Drentse Heidekoek

Drentse Heidekoek

Drentse Heidekoek is een snijkoek waaraan echte drentse heide honing is toegevoegd. Bovendien zit er een laagje amandelspijs in. De koek is erg lekker voor bij de koffie, en is ook leuk om cadeau te geven. We hebben hiervoor speciale heidekoekdozen laten maken, met afbeeldingen erop van heideschapen en oude drentse boerderijen.

 

Zand en Veen Stoeten [Autenthiek brood].

Zand en Veen Stoeten [Autenthiek brood].

Samen met onze meelleveranvcier hebben we een eigen lijn ontwikkeld met autenthieke broden; De stoeten van 'zand en veen' grond. Deze broden zijn op natuurlijke wijze gebakken en bevatten geen lactose en geen E.nr.'s. De broden worden op de vloer van de oven gebakken en hebben de smaak van vroeger. We bakken op deze manier dagelijk 3 soorten, en wel: 

Hunze wit - Flint volkoren - Snikke meergranen

Beschuit uit eigen bakkerij

Beschuit uit eigen bakkerij

Wij bakken onze eigen beschuit, in diverse soorten. Altijd vers lekker en knapperig. Beschuiten worden 2x gebakken. De eerste keer worden beschuitbollen gebakken, dit zijn bolletjes deeg waarbovenop kleine blikken zijn gelegd zodat  ze alvast  de vorm hebben van dik beschuit. Na het bakken wordt deze doormidden gesneden en de beide helften nòg een keer gebakken, met als eind resultaat een heerlijk beschuitje.
 

Slagroomtruffels

Onze handgemaakte slagroomtruffels zijn een ware specialiteit. De vulling van de truffels wordt gemaakt van echte slagroom, de buitenzijde is van pure chocolade en cacaopoeder.

 De slagroom wordt op de plaat gespoten, en koel weggezet.

 

De gekoelde slagroom door de gesmolten chocolade halen.

En betrooien met cacao.

Timmer, De Echte Bakker

Dorpsstraat 33
9462 PK Gasselte
0599-564920